Kans & coach Esther Zijlstra

Kans is een belangrijk thema in mijn leven. Kansen zien, kansen ontdekken, kansen aanreiken, kansen overwegen, kansen ... In mijn leven onderzoek ik de kansen die op mijn pad komen. Op zoek naar mogelijkheden ter verbetering van ... En ik zeg geregeld: "Op een andere wijze kijken en denken is al genoeg om mogelijkheden te zien".

 

Als coach is dit levensmotto mijn uitgangspunt. Wanneer een jongere met rouwverwerking zit, omdat hij/zij een dierbare heeft verloren of omdat ouders zijn gescheiden, zal ik hem/haar laten kijken naar de kansen die links of rechts liggen. Met behulp van mijn vragen, activiteiten en tekensessies, stimuleer ik hen om in actie te komen. Dat zij zelf zijn kleine doelen maken en bereiken.

 

Meer over Esther 

 

Ik ben in 1968 te Alkmaar geboren en woon nu samen met mijn partner in Heerhugowaard. Mijn hobby's zijn: tekenen, boeken lezen, visuals maken (Zie de tekeningen), journaling, wandelen, coachen en mijn stacaravan.

Mijn persoonlijkheid in een notendop: gericht op jongeren, warm, goede sociale en communicatieve vaardigheden, doelgericht, ideeën vormend, creatief en liefdevol. 

 

Ik heb diverse studie gevold. Als eerste de studie theologie. In 2008 ontving ik mijn diploma MEd of theology & religion studies. Toen ik op mijn werk als counselor werd aangesteld, kreeg ik de gelegendheid om de HBO+ Coach te volgen. Niet veel jaren daarna kwam daar de HBO+ Gedragsspecialst bij. Verder wordt mijn paket aangevuld met twee intensieve trainingen: Rouw en Verlies en sociale vaardigheidstraining. Met die kennis en 10 jaar werkervaring in het coachen van jongeren kan ik hen begeleiden, ondersteunen en adviseren. 

Vanuit mijn gezinsleven ken ik, naast het biologische ouderschap ook de rol van adoptie-ouder en pleegouder. Kennis over thema’s als hechting, loyaliteit, verlatingsangst, laag zelfbeeld en aanverwante onderwerpen zijn niet alleen tijdens opleiding voorbij gekomen maar ook in mijn opvoeidng gepasseerd. 

 
 
 

Wie ben ik in mijn werk?

In mijn werk pas ik veel activiteiten toe. Ik heb een klapper met veel opdrachten en spellen voor individuen en groepen. Zij zijn er om ervaring, emoties en trots te bespreken en begrijpen.  Omdat ik ook visueel tekenaar ben en visual notes maak, pas ik dat als het enigsinds kan ook toe in het traject. Met afbeeldingen leg ik uit, vat ik  samen of ondersteun ik  teksten. 

 

Mijn passie?

Ik vind het geweldig om jongeren in hun ontwikkeling te kunnen helpen en te zien dat wat ik aan hulp bied ook daadwerkelijk helpt. Ook vind ik het fijn om ouders te laten zien en ontdekken dat hun kind een groei doormaakt. En dat zij weten wat helpt en daarin meehelpen. 

 
 
 

Let, als je naar een doel reist, goed op de weg.

Want de weg verrijkt ons terwijl we hem bewandelen.

Paulo Coelho

Esther Zijlstra​           |        Tel: 06 17 08 23 45         |          estherzijlstra@me.com

  • Instagram
  • Kanscoaching, persoonlijke jongeren
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

KvK-nummer: 71696288

Bankrekening: NL93 INGB 0666 4521 72

Kanscoaching te Noord-Holland: Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk en omgeving. 

logo_certificering.png

© november 2019 Kanscoaching, de persoonlijke jongerencoach en counselor